IFTTT (angl. If This Then That) neboli „pokud se stane tohle, tak udělej tamto“. Aplikace slouží k propojení různorodých aplikací mezi sebou a větší automatizaci vašeho telefonu.


Co se týče propojení aplikací, můžete například nastavit, že jakmile opustíte svůj domov, automaticky se vypne Wi-Fi a naopak, jakmile se vrátíte, Wi-Fi opět naskočí. To ovšem v případě, že to váš mobil sám o sobě neumí. Vytvořit takovýto applet (název pro jednu konfiguraci IFTTT) je v celku snadné a můžete také použít už předvolené možnosti, například zvýšení hlasitosti vyzvánění, pokud zmeškáte příchozí hovor.


Nutno si přiznat, že propojujete různé aplikace. Občas se může stát, že applet nebude fungovat správně. Většinou se ale dá najít jiný, který bude fungovat podobně. Je také potřeba pohlídat, aby IFTTT měl přístup ke všemu ve vašem mobilu, jinak vám nebude fungovat ani jeden applet. Pokud nedáte IFTTT pravomoc kontrolovat bezdrátové sítě, nemůžete čekat, že vám výše uvedený applet bude fungovat.

Doporučuji si projít návody, kterých je na internetu spousta (i v češtině). Objevíte hodně zajímavých vylepšení a pomůže vám to se s IFTTT více seznámit.

Aplikace IFTTT je dostupná zdarma na iOS i Android.